logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

5_content_image_15983348503864

Volvo V70

Onlangs kregen we nog een V70 diesel binnen met het probleem dat auto wel start maar niet aan slaat. Eerst beginnen we altijd om het probleem duidelijk vast te stellen. En inderdaad bleek al snel, wel starten niet aanslaan. Soms sloeg de auto wel aan en liep dan ook prima. Bij diesel wordt al snel gedacht aan te lage druk commin rail systeem, maar deze auto gaf storingen op motortoerental- en nokkenasstand sensor. Na dieper onderzoek kwamen we tot de conclusie dat het signaal van de nokkenas sensor naar de motor ECU (computer) niet het beeld is dat verwacht wordt.

Foutcodes

Hier meerdere foutcodes waaronder de fout op de nokkenasstandsensor en de motortoerental sensor.

5_content_image_159833485014166

Symmetrisch scope beeld

We verwachten een symmetrisch scope beeld. Dat betekent het signaal moet even lang hoog als laag zijn. Regelmatig en zeker niet zo’n lange rust periode!

17_content_image_160034554334781104

Nokkenasstandsensor

Het kan zijn dat de sensor defect is, er iets vreemds is met de nok op de nokkenas, de bekabeling niet goed is of dat er magnetisme of inductie het signaal verstoord. Na verder onderzoek bleek dat ondanks dat de kabels tussen nokkenas standsensor geen breuk vertoonde hier toch het signaal op verstoord werd. Dit bleek omdat na vervangen van de kabel tussen ECU en sensor het signaal weer hersteld was en de motor weer perfect aansloeg!

Dit is het signaal van de nokkenasstandsensor na vervangen van de kabel tussen ECU en sensor. Doe auto slaat nu weer perfect aan!

Contactformulier

Maak direct online een afspraak met onze werkplaats. Voer onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Morgen Internet - Zorgeloos website