logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

private_lease_meertens

Waarom Private Lease via Autovakmeester?

Autovakmeester Private Lease bemiddelt voor u de beste Private Lease oplossing. Wij werken alleen samen met aanbieders die aangesloten zijn bij het Keurmerk Private Lease. Onze overeenkomsten zijn standaard voorzien van verzekering, wegenbelasting, reparatie & onderhoud en banden. U hoeft alleen nog maar zelf te tanken.  

Wat is Private Lease?


Tegenwoordig kunt u er haast niet meer omheen. Ieder automerk biedt Private Lease aan en via radioreclame of tv-commercial noemen ze naast de verkoopprijs van de auto tegenwoordig ook de Private Lease maandtermijn. Maar wat houdt Private Lease nu precies in en wat zijn de voor- en nadelen van Private Lease? 

Voorheen was het leasen van een auto alleen weggelegd voor zakelijke rijders: de zelfstandige ondernemers of mensen in loondienst die een auto van hun werkgever rijden. Tegenwoordig kan de particulier net als de zakelijke rijder een auto leasen en men noemt dat Private Lease. Private Lease houdt in dat u voor een vast bedrag per maand een nieuwe of jong gebruikte auto kan rijden zonder dat deze auto uw eigendom wordt. De leaseperiode kunt u zelf bepalen, maar ligt doorgaans tussen de 12 en 60 maanden. Private Lease is erop gericht de rijder te ontzorgen.


Uw maandbedrag is inclusief: 


• Reparatie en onderhoud 
• Allrisk verzekering 
• Motorrijtuigbelasting 
• Bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie 
• Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage 
• Afschrijvingskosten 
• Pechhulp 

De enige kosten die overblijven zijn brandstofkosten, kosten voor parkeren, eventuele bekeuringen en kosten voor de wasstraat. Met Private Lease hoeft u geen fiscale bijtelling te betalen zoals dat bij zakelijk leasen wel het geval is. 

En het mooie is: uw auto blijft in onderhoud bij uw vertrouwde Autovakmeester.

 

8_content_image_159833851230124

Met Private Lease rijdt u voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Waar moet u op letten?

Auto kopen of Private Lease? 

Private Lease wordt steeds populairder. U heeft geen omkijken naar een autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud; u hoeft alleen te tanken. Vanaf zo’n €200 rijdt u in een nieuwe auto. 
Let op: Private Lease kan interessant zijn, maar er kleven ook serieuze nadelen aan. Heeft u de voor- en nadelen goed afgewogen en overweegt u Private Lease? Controleer dan of de leasemaatschappij aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease.


Wat is private lease?

Meer dan 85% van alle autobezitters in Nederland weet niet wat hij maandelijks kwijt is aan zijn auto. Met een Private Lease-auto betaalt u een vast bedrag per maand. De kenmerken: 
Bij Private Lease bent u geen eigenaar, u huurt de auto voor een periode tussen 12 tot 60 maanden. 
Iedere maand betaald u een vast bedrag voor de kosten van afschrijving, allrisk verzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud en banden. 
U betaalt daarnaast zelf de brandstof, eventuele verkeersboetes en bij schade eventueel eigen risico. 
Na de afgesproken leaseperiode levert u de auto in en worden de gereden kilometers en niet-acceptabele schades verrekend. 
Er is geen fiscale bijtelling, die geldt alleen voor zakelijke leaserijders.

 

Is Private Lease goedkoper dan dezelfde auto kopen met spaargeld of een lening?

Leasen of kopen 

Private Lease is in een aantal gevallen een goed alternatief voor kopen. Koopt u een nieuwe auto met geleend geld, dan hebben veel Private Lease-bedrijven een betere deal. Heeft u voldoende spaargeld? Dan bent u slechts in enkele gevallen goedkoper uit. Let wel goed op de nadelen, bijvoorbeeld de invloed op een hypotheek en schadevrije jaren. Bedenk ook dat het voortijdig verbreken van het leasecontract een dure grap is. Het goedkoopst bent u nog altijd uit met een tweedehands auto. 

 

Voordelen Private Lease 

Inzicht in autokosten: met Private Lease weet u beter wat u maandelijks kwijt bent aan autokosten. 
Geen gedoe: u hoeft zich niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen en het inruilen of verkopen van uw auto. 
Geen spaargeld nodig: heeft u geen spaargeld – maar wel een vast inkomen – en wilt u een nieuwe auto rijden, dan kan Private Lease interessant zijn. 
Soms goedkoper dan kopen: in een enkel geval is Private Lease goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld. Moet u kopen met geleend geld, dan is Private Lease vaak goedkoper. Hoewel het voordeel beperkt is als u al veel schadevrije jaren heeft. 
Seniorvriendelijk: oudere consumenten kunnen bij kredietverstrekkers geen of moeilijk geld lenen. Private Lease is dan een optie. Let op: bij ongeveer de helft van de aanbieders geldt een leeftijdsgrens, vaak tot 75 jaar. 


Nadelen Private Lease 

Contractbreuk is kostbaar: verandert uw situatie – bijvoorbeeld door verhuizing, echtscheiding of ontslag – dan komt u meestal niet zonder gevolgen onder het contract uit. 
Autorijden kan goedkoper: Private Lease is niet de goedkoopste vorm van autorijden. Vind u een jonge auto niet belangrijk, dan is de goedkoopste optie een occasion die u zo ver mogelijk ‘oprijdt’. Ook met eigen geld een nieuwe auto aanschaffen is vaak goedkoper. 
Private Lease beperkt hypotheek: een Private Lease-contract afsluiten als u plannen heeft om een huis te kopen is een slecht idee. De bank brengt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op de maximale maandelijkse woonlasten. Dat geldt overigens ook als je een lening afsluit voor een auto. 
Praktijkvoorbeeld: stel u heeft €50.000 aan inkomen en 2,2% hypotheekrente: zonder leaseauto mag u dan maximaal €230.445 lenen. Bij Private Lease met maandelijkse kosten van €400 is de maximale hypotheek €161.970, een verschil van maar liefst €65.475! 
Duur bij weinig gebruik: voor automobilisten die maar weinig rijden, is Private Lease minder interessant. De meeste leasebedrijven gaan uit van een jaarlijks minimum van 10.000 of 12.000 kilometer. U krijgt meestal geen vergoeding voor niet gereden kilometers. 
Verlies schadevrije jaren: na 3 jaar zonder eigen auto gaan al uw opgebouwde schadevrije jaren meestal verloren. Zeker als u veel jaren hebt opgebouwd is dit een punt om rekening mee te houden. 
Relatief duur bij veel schadevrije jaren: als u de maximale no-claimkorting hebt opgebouwd, geldt nog een nadeel. Veel contracten hebben namelijk een gelijke premie voor alle bestuurders, waardoor u eigenlijk meebetaalt aan de bestuurders met weinig schadevrije jaren. Zelf een auto kopen, en eventueel daarvoor geld lenen, is dan vrijwel altijd voordeliger (mits de auto voorlopig geen schade heeft). 


Standaard of meerprijs? 

Flinke prijsverschillen 

Controleer altijd of deze zaken in de leaseprijs zijn inbegrepen: 

- Schadeinzittendenverzekering of de minder gunstige ongevalleninzittendenverzekering 

- Rechtsbijstandverzekering 

- Pechhulp in binnen- én buitenland 

- Vervangende auto in binnen- én buitenland 

- Winterbanden 

Kilometerbundels 
Verrekening meerkilometers 
Verrekening minderkilometers 
Leeftijdseisen Schadevrije jaren 

Bekijk hier ons private lease aanbod

 

Vragen of interesse?

Maak direct online een afspraak met onze werkplaats. Voer onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Morgen Internet - Zorgeloos website